joi, iunie 15, 2006

despre www.mariromani.ro

... raspunzand la o discutie de pe freeex:

"Ma bag si eu ca musca-n lapte, insa, cred ca "intelectualii" ar trebui sa fie preocupati de conotatia rezultatelor unui astfel de demers in loc sa cada prada mizei mici a "reprezentarii".

Ce inseamana ca un "criminal in serie" sau un om care n-a fost inteles de contemporani, ajunge in top ?
Ce-a facut ca acele realizari sau calitati sa-l faca atat de idolatrizabil pe acel individ ?
Cat din nota mare "meritocrata" a unui individ care si-a desfasurat activitatea sub lumina reflectoarelor are conotatie subunitara la nivelul "cunoasterii comune" ?

Nu ar trebui sa fie vazuta ca o batalie a brandurilor, a notorietatii, ci a semnificatiilor care stau in spatele unui nume, a frustrarilor de astazi si a stari de precaritate sociala care le provoaca.

Ignoranta atat de drastic amendata, oare nu e un semnal ca sistemul educational a pierdut batalia in formarea romanilor vis-a-vis de mass-media a carei agenda se misca pe alte coordonate ?

Imi cer scuze ca nu-mi aduc aminte autorul si nici formularea exacta, insa : "din tot ceea ce e rau acum, o vina avem si noi".

P.S.
Iar "cultura" ar face bine sa coboare din turnul de fildes in care s-a autoizolat !!!
Cu Chomsky & Co. netradus ne mai miram ca aceasta "doamna alba" a tranzitiei nu reuseste sa umple golul cenzurii comuniste ? Unde e Piata Universitatii in sufletul nostru astazi ?
Care e diferenta dintre studentii romani si cei francezi sau greci ? "

Niciun comentariu: