sâmbătă, septembrie 04, 2010

Ce nu vezi la TV ?!?!

[ Modificarea Directivei CE 112 - plata TVA la incasare ] 


probabil media nu are nevoie de asa ceva :)) ...

media traieste din scandal/audienta/interese si mai putin de pe urma unui mediu economic stimulativ ;)

in ceea ce priveste remanierea cred ca e una dintre cele mai nefericite ocazii de deturnare a atentiei de la problemele reale ... schimbarea stapanilor, bucuria nebunilor ;)


chiar ma gandeam ieri si la problema DDA-urilor ... exista prevederi legale/fiscale de plata a tuturor contributiilor sociale in cazul celor care nu au nici un venit din munca, ci doar din alte surse - dobanzi, chirii, etc. ?

am vazut acum cateva zile pe cineva care a trebuit sa plateasca la CNAS ca si cum ar fi avut salariul minim pe economie desi nu realiza nici un venit si era vizibil pe el ca era la limita subzistentei ... pare incredibil ... dar in Romania e posibil :(

o alta ineptie e plata retroactiva pe 5 ani la CNAS care inhiba orice act de bunavointa a unui prezumtiv contribuitor fara asigurare in prezent !!!

in vara, la Brasov, s-au perceput penalizari unor pensionari pentru simplul motiv ca n-au fost instiintati de ani de zile ca trebuie sa plateasca la CNAS !!!

penalizarile depasind astfel cuantumul datoriei ...

pe piata muncii cea mai mare frauda se produce la salariul minim pe economie !!!

daca salariul minim pe economie ar fi adus foarte aproape de costurile reale ale vietii, procentul contributiilor ar putea fi scazut si colectarea imbunatatita.

cosul zilnic calculat eronat si fixarea salariului minim la nivelul penibil de azi alimenteaza evaziunea fiscala generalizata :(

cu salariul minim legal (8 ore) sub 200 de euro si cos zilnic real mai mare decat acesta e imposibil sa nu avem bani negrii in economie ;)

este inadmisibil ca statul roman sa se faca ca e orb la faptul ca aceste dezichilibre ii submineaza supravietuirea financiara !!!

p.s.

orice ministru e cal de bataie pt. toate frustrarile populatiei ... dormiti linistiti ... s-au schimbat doar 6 oameni, dar tot aparatul statului roman a ramas in picioare :(

cred ca nu aveam nevoie de o remaniere ci de concedieri colective sau arestari in masa ;)

Niciun comentariu: