joi, septembrie 22, 2011

iPhone 5 si Samsung Galaxy S 3

Iti cumperi acum un iPhone 5 , astepti viitorul Samsung Galaxy S 3 sau pariezi pe altceva?

Pana si copii au auzit de nebunia generata de lansarea iPhone 5 ... adica trebuie sa fie doar nebunie ca 1 din 5 americani sa vrea un iPhone 5, nu ?

Toti incearca acum sa ghiceasca si specificatiile viitorului telefon "revolutionar" Samsung Galaxy S 3 ...

Avem un exemplu aici ... Quad Core, 2.0 GHz, etc.

Dar hai sa ne uitam mai bine la informatiile tehnice si sa ne intrebam ce-ar trebui sa contina un telefon pentru a putea fi considerat cu adevarat revolutionar in termeni de hardware?

Procesorul n-ar fi mai bine sa fie mai degraba un 5-core [4 core + 1 management core] NVidia Kal-El (Tegra 3) in loc de un quad core (posibil Marvell si nu Samsung) ?
Ok, nu luam iPhone 5 si asteptam S3-ul ca are 4 core ...
Daca dupa 3-4 luni apare telefonul Miau cu 5 core ?

Povestea e foarte simpla: vom avea la inceput (Q1 2012) Tegra 3 pentru lansarea tabletelor cu Windows 8 si dupa o perioada scurta telefoane mobile echipate cu asa ceva ;)
Toata lumea e atenta la Apple si Samsung, dar e posibil ca NVidia, Google / Motorola,  Microsoft -/+ Nokia si posibil HTC sa fie actori mai importanti in 2012 pe aceasta piata.
Pana si Samsung foloseste in celebra tableta procesorul NVidia Tegra 2 ...

Revenind oarecum la titlu, pentru nerabdatorii curiosi, ordinea aparitiilor pe parcursul a mai putin de un an va fi: iPhone 5, Samsung Galaxy S 3 cu un 4 core ARM A9, Tableta cu Windows 8 si 5 core NVidia ARM A9, Miau cu un 5 core ARM A9 pentru mobile, iPad 3, etc.

Lansarile iPhone-ul 5 si S3 inainte de aparitia acestui procesor e posibil sa ne expuna la produse deja uzate moral (CPU Apple A5 - vechiul dual core ARM A9 - echivalentul Tegra 2 sau Exynos de pe Samsung Galaxy S 2 - Quad Core Samsung in loc de NVidia Kel-El cu 5 core, etc. ), asta doar daca Apple nu a devansat pe ascuns productia lui A6 (destinat initial pentru viitorul iPad 3) ...

Oricum nu e mare lucru avand in vedere ca avem de a face doar cu arhitectura ARM A9, ARM A15 fiind adevarata revolutie in domeniu ;)